Presentació de Roulotte:06 / Spam_magazine 6, Centro Cultural Matucana 100, Santiago de Xile

10 June, 2009

[portfolio_slideshow ]

10 de Juny de 2009, presentació del número especial editat conjuntament “Roulotte:06 / Spam_magazine 6”, Centro cultural Matucana 100, Santiago de Xile.
Intervenen: Pablo Brugnoli, Gregorio Brugnoli, Domènec i Marti Peran.
Amb el suport del Centro Cultural de España Santiago de Chile i SEACEX

……………..

Roulotte:06
NÚMERO ESPECIAL > ROULOTTE / SPAM_MAGAZINE > AMERICA / EUROPA

En els recorreguts singulars d’SPAM_magazine i de Roulotte, ara té lloc un encontre. Aquest volum és, en efecte, el resultat d’unir dos projectes diferents per a la confecció d’un resultat comú. Per ventures de l’atzar, aquest episodi es produeix quan ambdós projectes editorials assoleixen el mateix número d’episodis (6); així que, sense alterar cap seqüència, cada una de les publicacions celebra l’oportunitat de continuar la seva tasca conferint absoluta naturalitat a aquest ocasional encontre.

El diferent origen continental de cada publicació, a penes es tradueix en cap divergència. Amb els recorreguts ja efectuats, Roulotte i SPAM_magazine, encara procedint de geografies tan distants, han denotat interessos molt propers i fins i tot un cert veïnat d’estils. Santiago de Xile i Barcelona gairebé no disposen de cap eina per vehicular una informació mútua; però la naturalesa flexible i portàtil d’ambdues publicacions les ha desarrelat prou com perquè poguessin trobar-se en llocs nous. Aquí s’ofereix una petita col·lecció d’aquests enclavaments.

En plantejar-se aquest projecte conjunt, els conductors de SPAM_magazine i Roulotte vam decidir de comú acord exercitar-nos en perspectives creuades. Així, l’equip de Roulotte proposa diferents treballs desenvolupats al continent americà mentre que, per la seva part, SPAM_magazine fa el mateix amb Europa. No és més que un instrument metodològic lúdic i sense pretensions antropològiques. Ambdós projectes transiten per qualsevol part, de manera que seria una impertinència atorgar-se cap privilegi en la definició de punts de vista. Tanmateix, sí que és activada una pregnància comú per al conjunt de tots els projectes: la seva naturalesa cartogràfica.

La cartografia ha estat un instrument fonamental per a una presumpta aproximació científica als territoris físics i socials; però, al seu torn, també ha representat un tipus determinat de protocol per produir el mateix espai que representa i per gestionar a la carta els règims del visible i l’invisible. Davant aquesta tradició, la cultura contemporània ve assajant altres procediments cartogràfics, altres maneres de notació dels escenaris geogràfics i polítics, en els quals ressorgeixen mons imprevistos i movedissos. En aquest volum no hi ha mapes convencionals, però tot el consignat conforma, d’alguna manera, el fragment d’un possible mapatge infinit.

Links relacionats

Roulotte