Presentació Roulotte:02. CASM, Barcelona

8 February, 2007

[portfolio_slideshow ]

08-02-2007, Centre d’Art Santa Mònica, Barcelona. Presetació de Roulotte:02 i sesió de DJ MousseDown.

Roulotte:02
Roulotte estaciona per segona vegada. En el periple entre el primer número i aquest, ha aplegat una altra col·lecció de materials realitzats en diferents contextos específics.

Els projectes de Raimond Chaves/Gilda Mantilla, Tadashi Kawamata, Andreja Kuluncic, Sabine Bitter/Helmut Weber, Pep Dardanyà i René Francisco, tenen escales molt diferents, des de la construcció i la reconstrucció fins al registre a llapis; però en tots es re-formula un heterodox genius loci que destapa de cada indret el seu potencial o les seves històries silenciades en lloc de privilegiar el seu aspecte convencional. Tots els projectes graviten sobre la memòria del lloc, rescatada o propulsada cap a noves possibilitats i, en aquest sentit, potser és molt significatiu que els treballs plantejats al continent americà siguin molt més projectius al costat de la necessitat europea de descobrir les seves històries fosques.

Un altre element que sovinteja en aquests projectes és el treball col·lectiu, demostrant un altre cop la necessitat de re-formular la idea del públic —nosaltres— com a espectadors d’unes propostes que demostren la seva genuïna eficàcia en la relació amb els seus veritables usuaris.

Erick Beltrán ha ideat un treball específic per a Baggage Roulottes:02, un tros d’equipatge per aquest altre tros de ruta.

Roulotte no transita amb cap mapa establert; tot just amb els fragments d’itinerari que aporta cada col·laborador.

Links relacionats

Roulotte