Presentació del primer número de la revista Roulotte

16 June, 2006

[portfolio_slideshow ]

Visible / Invisible: L`Art contemporani i els mitjans de comunicació. Can Xalant, Mataró.
(Juny 2006)

La trobada de creadors Visible/Invisible. L’art contemporani i els mitjans de comunicació va tenir per objectiu reflexionar sobre les múltiples relacions creatives, dialògiques i conflictives que s’estableixen entre l’art, la societat i els mitjans de comunicació. La trobada va reunir artistes i creadors d’altres disciplines, juntament amb crítics d’art, periodistes i representants de diverses institucions culturals, artístiques i polítiques.

Presentació del primer número de la revista Roulotte (editada per ACM), per Domènec i Xavier Arenós

Un projecte de KRTU i Can Xalant.

………………………..

Roulotte:01
Avui ja no és eficaç diferenciar els llocs on desenvolupar la formació, la producció, l’exhibició i la documentació. Totes aquestes possibilitats ja no són moments diferents en la seqüència de la cultura contemporània sinó que, al contrari, es solapen en una sola situació complexa on prevalen la circulació de dades i l’encontre entre agents i materials. Roulotte és un espai per a desenvolupar aquesta mena d’exercici. Compila informació sobre projectes específics, la reformateja per a fer-la més entenedora i expansiva, la combina amb un altre material que fins ara li era estrany i, sobre tot, permet obrir una experiència dialògica entre tots els que participen en cada entrega.

Roulotte no és tant una revista com un projecte que converteix el tradicional concepte d’exposició en una experiència mòbil. En la mateixa publicació es reuneixen treballs dispersos que, en fer-se portàtils, esdevenen material per a una permanent circulació ingovernable.

En cada número de Roulotte s’apleguen materials sobre iniciatives, treballs o projectes amb independència del seu grau real d’execució. No és només efectiu allò que ja ha estat sancionat per un circuit convencional sinó allò que participa activament en la reflexió sobre el present. Per afavorir l’accés a diferents aportacions amb aquest tarannà i en contrast amb la constant invitació a un consum immediat, Roulotte prioritza el seu interès en treballs implicats amb els contextos a on han estat generats i en dóna una informació detallada.

En aquest primer número es presenten projectes de registres molt diferents d’Osservatorio Nomade, Dennis Adams, Josep M. Martín, Michal Heiman i Boris Mitic. D’altra banda, Jens Haaning ha rescatat un treball per a la primera entrega de Baggage Roulotte, el complement amb el qual s’acompanyarà cada entrega d’aquest artefacte de ruta.

Links relacionats

Roulotte