Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica

21 December, 2013

[portfolio_slideshow ]

El 21 de desembre 2013, inauguració de l’exposició “Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica” a Can Palauet, Mataró. Una proposta d’ACM.
Del 21 de desembre de 2013 al 30 de març de 2014.

“Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica” una exposició que mostra l’obra d’aquesta vident de Cabrils que quan tenia 60 anys va començar a pintar i a sorprendre pintors i poetes com Joan Brossa, Modest Cuixart i Antoni Tàpies, entre d’altres. A les sales d’exposicions de Mataró es podran veure peces procedents de la col·lecció familiar i de dos museus internacionals que tenen obra a les seves col·leccions: el MACBA i el Museu Reina Sofía de Madrid.

54 anys després de la seva mort es presenta l’exposició més complerta que mai s’ha pogut veure dels dibuixos, textos i brodats de Josefa Tolrà (Cabrils, 1880-1959), “la meravellosa dibuixant Pepeta de Cabrils”, com la va anomenar Cirici-Pellicer. Josefa Tolrà dibuixava i escrivia sense pressió estètica ni literària, només com a mediadora entre el món material i l’espiritual, i titulava molts dels dibuixos amb la signatura i l’epígraf “dibujo fuerza fluídica”.

L’exposició és una producció de la Direcció de Cultura i iniciativa d’ACM (Associació per a la Cultura i l’Art Contemporani) a cura de Pilar Bonet, qui juntament amb Sandra Martínez, Dani Montlleó i Eulàlia Salvador han realitzat la recerca, investigació i documentació de l’obra exposada.

http://josefatolra.wordpress.com/

Joan Brossa / Josefa Tolrà from ACM-ART on Vimeo.

JOSEFA TOLRÀ. dibujo fuerza fluídicamp4 from ACM-ART on Vimeo.