Beckett 101

15 April, 2007

[portfolio_slideshow ]

(2007)

Amb el títol de Beckett 101, ACM (Associació per a la Cultura i l’Art Contemporani) de Mataró, Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, el Patronat Municipal de Cultura de Mataró, H. Associació per a les Arts Contemporànies de Vic, la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona i el Centre Cultural la Mercè de Girona, van proposar un seguit d’activitats al llarg del 2007 d’homenatge i de reflexió sobre l’obra múltiple de Beckett, poeta, narrador, dramaturg, assagista, autor de guions per al cinema, la ràdio i la TV.

A Mataró, les activitats van tenir lloc a Can Xalant i a Can Palauet. El programa va ser el següent:

A Can Xalant (abril-maig 2007):
Anamnesi, Instal·lació de l’artista J. M. Cabané, presentació a càrrec d’Arnau Pons, poeta.
Conferència Samuel Beckett y el arte radiofónico a càrrec de Luz María Sánchez, artista sonora.
Conferència Imaginación muerta imagina: Obra para cine y televisión de Samuel Beckett a càrrec de David Cortés i Breixo Viejo, comissaris del cicle Samuel Beckett, obra para cine y televisión al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía de Madrid.

A Can Palauet:
El tamboret blanc, exposició de Jordi Cuyàs.
Taula rodona Beckett 101 amb la participació de Manuel Guerrero, escriptor; Víctor Sunyol, poeta; i Jordi Cuyàs, artista.
Conferència Beckett i la pintura: el revers de la història contemporània a càrrec de Jordi Ibáñez, professor de la Universitat Pompeu Fabra, escriptor, autor de l’assaig La lupa de Beckett.